Toate aceste fapte și până în prezent nici o explicație convingătoare

Acum câteva săptămâni, am gabbed despre asemănările dintre Memento și Westworld. Ambii au fost create în parte de Jonathan Nolan, și ambele balamale pe ascunderea motivelor personajelor până la răsturnări de situație culminant. De ce nu funcționează în cazul în care Westworld se luptă memento? Un factor de important este lungimea lor relativă: este o explozie memento rapidă de confuzie urmărit cu relief rapid, în timp ce Westworld, chiar dacă binged, necesită investiții substanțiale. Dar este mai complicat decât atât.

motive de caracter ambigua si povestitori nedemn de încredere, sunt deosebit de dăunătoare într-o dramă despre complexitatea de identitate, umanitate, și ceea ce ne face să ne. Westworld speculează pe linia subțire dintre viața umană și artificială, apoi se submineaza de a cere spectatorilor la întrebarea pe care oamenii sunt roboți, mai degrabă decât ceea ce face roboți ca oameni. Într-un efort gresit pentru a ascunde cine, ce și când a tuturor evenimentelor de bază, Westworld nu oferă spectatorilor un motiv suficient pentru a avea grijă.
„Spectacolul este atât de ocupat ascunderea cine, ce, și în momentul în care niciodată nu explică de ce”

De aceea, bănuiesc că, chiar dacă finalul răspunde la fiecare întrebare, primul sezon Westworld va fi în continuare extrem de dezamăgitoare. În pilot, creatorii a introdus un adevărat evantai de aberațile filosofice, fiecare destul de fascinant pentru a fi coloana vertebrală tematică a unui show de televiziune: Este viață artificială punct de vedere moral imposibil de distins de viața umană? Oamenii devin zei face atunci când creează viață artificială? Este simplu act de povestitor după voia lui Dumnezeu? Dar, în loc de a investiga aceste întrebări, spectacolul a căzut din nou pe Șmecheria sinuoase care au urmat munca lui Jonathan Nolan, de la primul său film.

La sfârșitul episodului 9, Bernard colțuri Ford, având un fir Clementine-bot scoasă din funcțiune pentru a trage Ford la comanda. Ford umorilor Bernard pentru durata de functionare episodul, atunci dezvaluie el a fost mereu controlul asupra fiecărui bot în cameră. „Ai fi putut să mă opri în orice moment”, spune Bernard. Ford răspunde: „Cred că am fost în speranța dat complet auto-cunoaștere și voință liberă, v-ar fi ales să fie partenerul meu din nou.” Este prestidigitație de mână dialog, dispensarea o oră de expunere și pretenție. Ford a avut toate aceste informații deja, dar a ales să stea prin ea în numele publicului. Iar scriitorii reținute totul pentru a configura o altă poftă de mâncare – în detrimentul oricărui simț coerent al identității sau a motivelor Ford.

Această confruntare murdar este spectacolul lui culminant moment de mister asupra substanței. Scena a răspunde la o serie de cele mai mari întrebări ridicate de către fani, dar reușește să nu spun nimic convingător cu privire la conceptele de bază ale show-ului de inteligență artificială sau ambiția umană periculoasă. In schimb, se trage covorul de sub noi din nou, și ceea ce ar trebui să fie o recompensă pentru publicul este doar un alt motiv pentru a suspecta spectacol.

Pe punctul de final, cred că Westworld va avea de suferit atunci când binged, pentru că spectacolul nu și-a dat pe ceea ce a promis. Ceea ce a fost inițial o explorare intelectuală complicată a complexității vieții artificiale a degenerat într-un mare joc de vânătoare de-the-hering despre ciudățeniile de povestiri idiosincratic. Spre deosebire de Prestige, primul sezon al Westworld va îmbătrâni slab. La fel ca filmul Inception Nolan, acesta va fi trădat de afișările repetate, și leadened de propriul său mister. Nu e la fel de interesat în a ne spune o poveste așa cum este în a ne spune cum functioneaza povestea.

O părere la “Toate aceste fapte și până în prezent nici o explicație convingătoare

Comentariile sunt închise.