Cea mai mare poftă de mâncare Westworld a venit cu un efect secundar urât

Acest post conține spoilere Westworld. Mai departe spre centrul labirint cu precauție.

Episodul al nouălea din Westworld a fost totul fanii au cerut. După opt ore de puzzle de configurare, autorii doled răspunsuri, cum ar fi bomboane de Halloween ieftine. Există mai multe termene! Bernard a fost construit în imaginea lui Arnold! Centrul de labirint este un ascensor în laboratorul lui Arnold! Săptămâni de speculații, în cele din urmă validate!

Deci, de ce a făcut episodul penultimul sezon teren cu thwap unui biscuite Ritz imbibat?
„Oare sute de teorii interfera cu 10 de ore de la televizor?”

Poate industria cabana construită în vârful Westworld stricat distracția. Există un argument care trebuie făcută împotriva teoretizarea fără suflare. (Am fost, desigur, o parte din aceasta). În cazul în care fiecare episod nu ar fi fost examinate de către zeci de podcast-uri, sute de blog-uri, și mii de comentarii Reddit, atunci acestea intarziere-sezon dezvaluie s-ar putea simti surprinzator in loc de inevitabile. Dar, mari mistere sunt bune chiar și după ce știi poftă de mâncare. De exemplu, The Prestige, co-scris de Westworld co-creatorul lui Jonathan Nolan. Un film despre vrăjitori, realizatori de film, și o dragoste reciprocă pentru un bine efectuat-prestidigitatie mana, Prestige este mai plăcută pe vizionari repetate. entorse sale sunt manipulatoare, dar ele construiesc direct pe temele filmului, sporind ideile centrale în loc de deviere de la ele.

Teoretizare este distractiv, și un număr de spectacole s-au jucat cu curiozitatea fanilor de mare efect, inclusiv propriul joc HBO tronurilor. Chiar si comedii precum Arrested Development au beneficiat de un control ventilator intens. Și, în timp ce meritele acestor spectacole „sunt discutabile, este greu de spus eșecurile lor derivă din puzzle-uri lăsa să înlocuiască narativ coerentei.

Dar, personalul scris Westworld invitat acest comportament Zapruder-esque, larding spectacol cu ​​nenumărate indicii și ouă de Paști, care ar putea fi descoperite doar de către o echipă de mii de înghețare-încadrare prin modul lor de 60 de minute de televiziune pe săptămână. Creatorii pur și simplu a mers peste bord. Westworld a fost construit, ca și alți scriitori au observat, ca un joc care urmează să fie jucat de telespectatori. Este înrudită cu rezolvarea cu o cină teatru crimă-mister în loc să absoarbă prezentate în mod clar, deși non-interactiv, dramă.
HBO

De exemplu, epiphanies lui Bernard în episodul 9: Odată ce Ford deschide amintiri in interiorul mintea bot său loial, Bernard și telespectatorilor descoperi că un număr de scene din episoadele anterioare au fost concepute pentru a ascunde adevărul – sau într-un caz particular, minciună pur și simplu. Cifra de umbră care a atacat Elsie? Era Bernard. Poza lui Arnold, care Ford a arătat Bernard? Acesta conținea oa treia persoană pe care (și Bernard) nu au fost afișate prima dată în jurul valorii.

Peste la Screencrush, Matt Singer evacueazã elocvent acest această poftă de mâncare:

Așa că, atunci când Bernard se uita la fotografie prima dată, nici el nu se vedea în fotografie, pentru că s-ar fi dezvăluit adevărata lui natură. Dar, la fel de inteligent ca elaborarea și punerea în scenă a acestor două scene au fost, eu nu sunt încă sigur cum acest lucru nu este ieftin. Atunci când Dolores și tatăl ei se uita la acea fotografie a femeii în Times Square la începutul sezonului, am văzut ceea ce ei nu au putut; am văzut-o în afara perspectivei lor. Atunci când Bernard uitat anterior la fotografia lui Arnold, l-am văzut doar din perspectiva lui. Singurul motiv pentru care mă pot gândi pentru că nu fotografiere acest același mod atât de ori a fost de a păstra acest secret pentru a putea fi prezentat într-un mod „socant” mai târziu.

In teorie, Bernard „epifanii” pentru a face o distracție, poftă de mâncare șocant. Dar, în practică, complot se transformă vin cu un efect secundar urât: ei dau publicului motiv suficient pentru neîncredere bazele show-ului. Este ceva ne vedem reale, sau se va retconned sau reimagined pentru comoditate naratologică? Acum, chiar și cele câteva adevăruri fundamentale care le-am învățat despre Westworld poate fi pusă sub semnul întrebării.

infatuarea Westworld cu misterul și-a păstrat creatorii săi să răspundă la întrebările de bază pe care este construită dramă. Cine sunt oamenii din această poveste? Care sunt motivele lor? De ce ar trebui să ne pese de ele?